Zelfvertrouwen is innerlijke magie

Zelfvertrouwen, de onzichtbare kracht

Zelfvertrouwen is niet iets wat je in je handen kunt vasthouden, maar is wel voelbaar door jezelf en ook door anderen. Stel je maar eens voor hoe er een persoon met zelfvertrouwen een kamer binnenkomt vol mensen. Waarschijnlijk kijk je naar zo iemand en dan denk je ‘wow daar komt echt iemand binnen’. Het lijkt wel magisch.

Vergelijk dat eens met een persoon die zich onzeker voelt en de kamer binnenstapt. Vaak wordt die persoon niet eens opgemerkt.

Waar de magie begint

Ik stel het me voor dat als je geboren wordt je een mens bent met een hele pure uitstraling, als een kristal zo zuiver. Dat maakt baby’s zo aantrekkelijk nietwaar? En naarmate je opgroeid ga je allerlei kleuren ontdekken in dat kristal, jouw eigen unieke kleuren die een prachtig samenspel vormen. Je zou je kunnen voorstellen dat je puurste zelf wordt omringd door deze schitterende kleurenpracht, als een prachtige jurk of pak dat je draagt als uiting van je pure zelf.

Zelfbescherming

En dan groei je nog wat verder op en kom je de buitenwereld tegen. Als eerste je verzorgers en familie en later school en alles wat je in de media hoort. En daarin krijg je (vaak onbewust) allerlei boodschappen mee en wordt je ook gekwetst in deze buitenwereld.

Deze boodschappen kunnen heel kwetsend zijn, als een hele koude windvlaag die je kleuren doen verbleken. En wat doe je om je te beschermen tegen kou? Je trekt een jas aan en hoe kouder het is hoe dikker deze jas. De kou voel je niet meer zo erg, maar deze jas maakt je prachtige jurk onzichtbaar. En naarmate de tijd verstrijkt vergeet je je eigen schoonheid.  Zo ontwikkel je allerlei gedachten en gedragingen die je kwetsbare zelf moeten beschermen tegen de buitenwereld, maar je raakt je sprankeling en zelfvertrouwen kwijt.

Terug naar je krachtbron

 

 

 

Recente posts

Laat je reactie achter

Neem contat op

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen per mail.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt